Kategoriat
Yleinen

Disney ei ole ystäväsi – harjoittavatko lapsesi noituutta?

Nuori sudenpentu levitoi meditaatioasennossa pimeyden voimien avulla. Kokeileeko lapsesi samaa?

Sudenpentujen käsikirja 4

Älkää merkeistä ennustelko älkääkä harjoittako noituutta.

3. Mooseksen kirja 19:26b

Älköön keskuudessasi olko ketään, joka panee poikansa tai tyttärensä kulkemaan tulen läpi, tahi joka tekee taikoja, ennustelee merkeistä, harjoittaa noituutta tai velhoutta,

5. Mooseksen kirja 18:10

Ja he panivat poikansa ja tyttärensä kulkemaan tulen läpi ja tekivät taikoja ja harjoittivat noituutta. He myivät itsensä tekemään sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoittivat hänet.

2. Kuningasten kirja 17:17

Myös pani hän poikansa kulkemaan tulen läpi, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja hankki itsellensä vainaja- ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet.

2. Kuningasten kirja 21:6

Myös pani hän poikansa kulkemaan tulen läpi Ben-Hinnomin laaksossa, ennusteli merkeistä, harjoitti noituutta ja velhoutta ja hankki itsellensä vainaja- ja tietäjähenkien manaajia; hän teki paljon sitä, mikä on pahaa Herran silmissä, ja vihoitti hänet.

2. Aikakirja 33:6

Ulkopuolella ovat koirat ja velhot ja huorintekijät ja murhaajat ja epäjumalanpalvelijat ja kaikki, jotka valhetta rakastavat ja tekevät.

Ilmestyskirja 22:15

Muistamme varmasti nuoruudestamme ja lapsuudestamme ne ihanat ja jännittävät Disneyn kertomukset tai elokuvat kuten Aku Ankan, Bambin, Prinsessa Ruususen, Pinokkion ynnä muut sellaiset.

Nämä olivat ihania ja jännittäviä ja monet niistä ovat oikein taidokkaasti tehty. Saatoimme katsoa niitä uudestaan ja uudestaan sekä lukea samat kertomukset myös kirjoista ja sarjakuvista. Näitä samoja aiheita ja hahmoja on monet lasten lelut ja vaatteet myös täynnä. Vaikuttavat kovin vaarattomilta?

Valitettavasti Disneyn kirjoissa ja sarjakuvissa on viimeisten vuosikymmenien aikana lisääntynyt merkittävästi taikuus ja noituus. Monesti se paha ja ilkeä noita harjoitti näitä taikatemppuja, mutta viime aikoina kaikenlaista taikavoimien käyttöä on tuotu positiivisessa merkityksessä esille (white magic). Puhutaan valkoisesta taikuudesta ja mustasta magiasta.

Joiden mielestä nämä ovat selkeästi ihan huuhaata ja täysin vaarattomia. Ei kai kukaan oikeasti usko sellaiseen?

Näen kuitenkin, että meidän ei pitäisi olettaa nuorten lapsien kykenemään täysin ymmärtämään totuuden ja valheen eroa. Lapset ovat vasta muodostamassa todellisuuskäsityksiä ja tälläiset leikinvarjolla tuodut taikuudet ja noituudet eivät ole välttämättä paras mahdollinen keino mielikuvituksen kehityksessä. En ole satuja ja fiktiivisiä kertomuksia kieltämässä tai tuomitsemassa kokonaan, mutta niitäkin voi kirjoittaa ja tuottaa niin, ettei ne sisällä synnillisiä elementtejä.

Näissä seuraavissa kuvissa ei ole pelkästään taikuutta tai noituutta, vaan ihan suoraan vieraista uskonnoista tuotuja elementtejä sekä merkeistä ennustamista.

Kirjoittanut J. V. Snellman

Toimittaja ja sanomalehtimies. Kristitty.