Kategoriat
erottelukyky Homous LGBTQ+ Radio

Radio Dei : Homouden ja muun seksuaalisen vinoutuneisuuden puolestapuhuja ja ylpeiden syntisten turvapaikka

Elise Oittinen on mies, joka luulee olevansa nainen. Hän luulee tai tahtoo uskoa, että hän on oikeasti nainen, vaikka on fyysisesti mies. Entinen Teemu Oittinen, on toiminut seurakuntien työntekijänä, mutta joutunut luopumaan näistä viroista ”Elisen” vuoksi.

Radio Dei on vuonna 1997 toimintansa aloittanut suomalainen valtakunnallinen kaupallinen kristillinen radiokanava. Kanavan omistaa Kristillinen Media Oy ja sen päätoimittajana toimii Kirsi Rostamo. Sen kuuluvuusalueella asuu yli 4 miljoonaa suomalaista. Radio Dein toimintaa tukee Kristityt Yhdessä ry. Kanavalla on yli 80 ohjelmayhteistyökumppania eri kirkkokunnista, seurakunnista ja järjestöistä.

Radio Deillä on kuultu menneinä vuosina, ja myöhemmin uusintoina, iskelmälaulaja, kirjailija ja toimittaja Rainer Frimanin isännöimää Ihmisen ääni- keskusteluohjelmaa. Elämäntarinaansa avaamassa ovat olleet mm. homoiksi itsensä määrittelevät Sami Mitsman ja Patrick Tiainen, sekä itseään naisena pitävä mies, Elise Oittinen (aiemmin Teemu).

Radio Dei – Ihmisen ääni: Rainer Friman haastattelee Sami Mitsmania

Friman ei ainoastaan kysele, vaan hän osoittaa selkeästi hyväksyntää näille ihmisille – ja heidän synneilleen. Aloitetaan Sami Mitsmanista. Ohjelman kuvauksessa kysytään:

”Mikä yksittäinen asia saa aikaan sen, että aikaisemmin tunnustettu ja arvostettu seurakunnan työntekijä saa kiitosten asemesta osakseen enää vain hyljeksintää, väistelyä ja lopputilin?”

Yksittäinen asia. Tämä yksittäinen asia sattuu olemaan halu hyväksyä homous. Mitsman sanoo olevansa homo ja menettää mahdollisuuden työskennellä seurakunnassa.

Toinen esimerkkimme, ohjelma, jossa on vieraana Patrick Tiainen.

Radio Dei – Ihmisen ääni: Rainer Friman haastattelee Patrick Tiaista

Friman: ”Mitä tapahtu, kun sä aloit sit huomaamaan, että Jumala ei parantanukkaan sua (homoudesta), et sä olitkin homo, uskovainen homo.”

Tiainen: Siinä vaiheessa muodostu kaksoistodellisuus. Se oli liian kipeä asia. Mä ajattelen näin, et kun meidän teoria, tai ihanne ja todellisuus ei kohtaa, niin me muutetaan jompaa kumpaa. Ja mä muutin todellisuutta. Ois ollu liian raskasta muuttaa sitä ihannetta, koska mä oisin joutunut luopumaan kirjaimellisesta raamattutulkinnasta – sellasta ei nyt edes ole, jokainen sitä jollain tavalla lukee ja tulkitsee, mut puhutaan kirjaimellisesta raamattutulkinnasta. Mä oisin joutunu luopumaan siitä ja mä ajattelin et se on ainut ja oikea tapa joten mä muutin todellisuutta, mä en hyväksyny sitä. Mä aattelin, et ei, ei tää saattaa kestää vuosia, mut mä vihkiydyn tälle asialle. Mä aion saavuttaa sen eheyden. Välillä mä lankean, mut mä kuuntelin näiden kiiltokuvien, ex-gayliikkeen henkilöiden tarinoita ja löysin toivoo siitä et heilläkin saatto olla lankeemisia ja nyt vaan jatketaan eteenpääin. Kaks kuukautta ennen sitä mun omaa romahdusta, niin se opettaja, jonka opetuksia eniten olin kuunnellu, niin jäi itse kiinni avioliiton ulkopuolisesta suhteesta miehen kans, ja hänen palvelutyö romahti, eikä oikeestaan sen jälkeen oo noussu. Ja vasta eilen oli otsikoissa, kuinka toinen South Carolinessa toiminu ex-gayliikkeen johtaja, joka joku aika sitten erotettiin lyhyin sanankääntein niin kerto nyt sitten oman todistuksensa kuinka tää onki kaikki ollu myös hänen kohdalla kaksoistodellisuutta. Ja kyllä näitä kipeitä on tullu….

Friman: Miltä se tuntu kun sun ihanneihmisesi romahti?

Tiainen: Se oli ihan, ihan hirveetä. Mä en uskonu sitä uutiskirjettä.

Friman: Miten sä selvisit siitä?

Tiainen: En mä selvinnykkään, siitähän se, se oli se viimenen tavallaan kiinnekohta, koska näillä henkilökohtasilla todistuksilla on niin valtava merkitys. Siinä on niin valtava toivo kiinni siinä. Ja mä oon tavannu monta tällasta niin sanottua ex-homoa, jotka kertoo että ei se oo niin yksinkertasta, niillä on edelleen tunteita miehiä kohtaan, mut he ei uskalla enää kertoa tarinan toista puolta, koska he tietää, miten moni on heidän todistuksestaan riippuvainen, ja heidän elämä riippuu siitä.

Ohjelmassa ei lueta, mitä Raamattu sanoo asiasta:

Ote Paavalin kirjeestä Roomalaisille (1:24-27)

Tiainen on luottanut ihmisiin, jotka sanovat eheytyneensä homoudesta. Kun sitten nämä ihmiset ovat romahtaneet, on hänenkin toivonsa romahtanut. Tiaisen eniten kuuntelemalla opettajalla oli häneen todella suuri vaikutus. Omien sanojensa mukaan hän ei selvinnyt opettajansa romahtamisesta. ”… näillä henkilökohtasilla todistuksilla on niin valtava merkitys. Siinä on niin valtava toivo kiinni siinä.” Tiasen toivo on ollut ihmisissä.

Ja mä oon tavannu monta tällasta niin sanottua ex-homoa, jotka kertoo että ei se oo niin yksinkertasta, niillä on edelleen tunteita miehiä kohtaan, mut he ei uskalla enää kertoa tarinan toista puolta, koska he tietää, miten moni on heidän todistuksestaan riippuvainen, ja heidän elämä riippuu siitä.

Patrick Tiainen

Tiainen luo kuvan lukuisista homoista, jotka peittelevät homouttaan suojellakseen toisia – kuinka joidenkin homoudesta eheytymistä yrittävien elämä jotenkin riippuu ex-homojen antamasta toivosta. Ja varmasti tällainen ajatus monilla voi olla. Mutta missä kristityn toivon tulee olla: ihmisissäkö – vaiko Jumalassa ja Hänen sanassaan?

Raamattu sanoo:

Vai ettekö tiedä, etteivät väärät saa periä Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät huorintekijät, ei epäjumalanpalvelijat, ei avionrikkojat, ei hekumoitsijat eikä miehimykset,
eivät varkaat, ei ahneet, ei juomarit, ei pilkkaajat eivätkä anastajat saa periä Jumalan valtakuntaa.
Ja tuommoisia te olitte, jotkut teistä; mutta te olette vastaanottaneet peson, te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme Hengessä.

Paavalin ensimmäisestä kirjeestä Korinttolaisille (6:9)

Paavali kuvaa, kuinka jotkut uskovista olivat miehimyksiä – homoja. Mutta he eivät olleet enää. Se on asia, josta todella voi eheytyä. Homous ei ole Jumalan syntymässä antama identiteetti – se on syntiinlangenneessa maailmassa esiintyvä vinoutuma.

Homosti vinoutuneet ihmiset eivät aina ole sitä tahallaan, mutta tiedon puutteesta johtuen, ympäristön rohkaisemina tai tietoisesti syntiinsä rakastuneina he saattavat ”hyväksyä itsensä homoina”.

Radio Dei:n johto, Kirsi Rostamo, ketä siellä onkaan: pitäkää rohkeasti esillä Jumalan sanaa. Älkää salliko tällaisia syntiä hyväksyviä ja puolustavia, Raamattua vääristeleviä ohjelmia olla kuunneltavana radiokanavallanne ja Internet-sivuillanne.

On aivan varmasti, enemmän tai vähemmän, haasteellista taistella homouden syntiä vastaan. Yleensäkin seksuaalisuuden alueen synnit, joilla rikomme seitsemättä käskyä, ovat todella kipeäitä ja tuskaa tuottavia. Pettäminen, porno, itsetyydytys, katsominen himoiten, vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin pukeutuminen, eläimiin sekaantuminen, ylipäänsä ajatukset sopimattomasta läheisyydestä avioliiton ulkopuolella… Kaikki nämä tuottavat tavalla ja toisella tuskaa ja kärsimystä. Mutta ratkaisu ei ole näidenkään asioiden kohdalla niiden hyväksyminen, vaan luottamus Jumalaan ja Hänen sanaansa. Jos jokin asia on synti, niin sen hyväksymisestä ei voi oikeuttaa mitenkään, ja sillä tulee olemaan tuhoisia seurauksia. Älä tee synnistä hyväksyttyä siksi, että himosi sanovat niin. Älä mukauta Raamatun selkeää opetusta vastaamaan syntisiä himojasi. Kun hyväksyt tietoisesti yhden synnin elämääsi, sinulla on kohta toinen.

Katsotaan vielä kolmatta esimerkkiä. Elise Oittinen on mies, joka luulee olevansa nainen. Hän luulee tai tahtoo uskoa, että hän on oikeasti nainen, vaikka on fyysisesti mies. Entinen Teemu Oittinen, on toiminut seurakuntien työntekijänä, mutta joutunut luopumaan näistä viroista ”Elisen” vuoksi.

Radio Dei – Ihmisen ääni: Rainer Friman haastattelee Teemu ”Elise” Oittista

Rainer Friman sanoo aivan ohjelman lopussa tälle miehelle:

Rakas Elise, paitsi että olet hyvin viehättävä nainen, kun sua nyt olen kuunnellut, sinunhan pitäis nimenomaan kiertää kirkoissa ja seurakunnissa. Niin väkevää evankeliumia julistat.

Rainer Friman miehestä naisen vaatteissa.

Nainen älköön käyttäkö miehen tamineita, älköönkä mies pukeutuko naisen vaatteisiin; sillä jokainen, joka niin tekee, on kauhistus Herralle, sinun Jumalallesi.

Viides Mooseksen kirja (22:5)

Kuinka kieroon voi kristillinen radiokanava mennä! Hävetkää! Menkää itseenne! Tehkää parannus!

Rakas Teemu Oittinen! Et sinä ole Elise. Sinulla on vaikeaa, mutta synnin hyväksyminen elämääsi ei oikeasti lopulta helpota oloasi ja elämääsi. Aina kun käyt vessassa niin tiedät, että Jumala loi sinut mieheksi. Synnin seuraukset ovat tuhoisat ja vakavat. Ota synti vakavasti. Tee parannus ja lopeta totuuden kieltäminen. Käy ostamassa kunnolliset miesten vaatteet ja vie naisten hepeneet kierrätyskeskukselle. Et ehkä saa seksuaalista mielihyvää miesten vaatteista, mutta vaatteista ei olekaan tarkoitus saada seksuaalista mielihyvää. Jumala ei antanut Aadamille ja Eevalle vaatteita, jotta he saisivat niistä seksuaalista mielihyvää vaihtamalla niitä keskenään.

Rakkaat Patrick Tiainen ja Sami Mitsman! Ette te ole homoja. Ei Jumala ole luonut teitä homoiksi. Jumala on luonut teidät kuvakseen. Jeesus on Jumalan kuva. Jeesus ei ole homo. Aadamkin oli Jumalan kuva. Ei Jumala luonut häntäkään homoksi, sillä Jumala olisi tehnyt silloin suurta väkivaltaa antaessaan siunatun käskyn lisääntyä ja täyttää maa. Te olette Jumalan kuvaksi luotuja miehiä. Homotunteenne johtuvat siitä, että elämme tässä syntiinlangenneessa maailmassa, jossa on kaikenlaista poikkeamaan täydellisyydestä: syntiä. Teillä on vaikeaa, mutta synnin hyväksyminen elämäänne ei oikeasti lopulta helpota oloanne ja elämäänne. Ehkä tilapäisesti ja näennäisesti – ajallisesti. Synnin seuraukset ovat tuhoisat ja vakavat. Ottakaa synti vakavasti. Tehkää parannus homosteluistanne ja lopettakaa totuuden kieltäminen.

Radio Dein vastaus kysymykseen:

Alla Päätoimittajan kysymys 30.7.2021 Radio Dein toiminnanjohtajalle sekä hänen vastauksensa 24.8.2021.

Tervehdys Kristuksessa,

Minua kiinnostaisi tietää mikä on Radio Dein virallinen kanta homoseksuaalisuuteen. Onko se syntiä?

Entä mitä mieltä olette tästä nykyään vallalla olevasta ajatuksesta, että mies voi olla halutessaan nainen ja rueta käyttämään naistenvaatteita? Onko se Raamatullista?

Kiitos paljon jo etukäteen vastauksistanne. Nämä asiat askarruttavat kuuntelijaa, koska olen hämmentynyt niin monesta erilaisesta kannasta tämän asian suhteen.

Ystävällisesti,
J. V. Snellman
https://kompromissi.fi

Hei,

Anteeksi hieman viivästynyt vastaus, palasin juuri lomalta :o)
Kiitos hyvästä kysymyksestä. Radio Dei ei ole seurakunta eikä ota kantaa opillisiin kiistakysymyksiin, ei myöskään tuohon avioliittokysymykseen. Tämä siksikin, että haluamme ettei mistään oppikiistasta tule evankeliumia tärkeämpää ja toisaalta keskittyä siihen mikä meitä kristittyjä yhdistää. Emme myöskään ota kantaa poliittisesti jonkin puolueen puolesta tai vastaan.

Voisi sanoa, että olemme eräänlainen alusta, joka kokoaa erilaisia kristittyjä toimijoita ja mahdollistaa siten kristillisen radion toiminnan. 

Meillä on monia yhteistyökumppaneita ja myös useita ohjelmavieraita, joilla voi silti olla erilaisia mielipiteitä, ne eivät ole Dein kantoja. Jos joku esittää mielipiteitä, jotka ovat vastoin kirkkokuntien ns. virallisia kantoja, niin silloin hänen tulisi mainita, että asiasta on muitakin näkemyksiä.

Siunaavin terveisin,
Johanna Reinikainen

Johanna Reinikainen
Toiminnanjohtaja
Kristityt Yhdessä ry

Mikä on evankeliumi?

Jumala on Kaikkivaltias Luoja ja Tuomari. Syntinen ihminen, jollaisia me kaikki olemme, ei ansaitse kuin helvetin. Armossaan Jumala lähetti Jeesuksen elämään sen täydellisen elämän, mitä syntiset ihmiset eivät kykene elämään. Kun sinä luotat tuohon Jeesuksen täydelliseen elämään, se luetaan sinun hyväksesi. Jeesus kuoli ristillä kansansa puolesta, jotta Hänen kansansa ei tarvitse kuolla omien syntiensä vuoksi. Hänen kansansa synnit luettiin Hänelle. Hän voitti kuoleman noustessaan ylös kuolleista. Sitten Hän, näyttäydyttyään ensin monille 40 päivän ajan, astui Isän Jumalan oikealle puolelle. Hän elää ja hallitsee! Luota tuohon Jeesuksen työhön pelastuaksesi! Ota myös vakavasti Raamatun varoitukset synnistä. Osallistu oman seurakuntasi Jumalanpalveluksiin ja vietä aikaa toisten kristittyejen kanssa. Jos jäät yksin, jos ”seurakuntasi” on Radio Dei, on vakava vaara, että sinä suistut tuhoon!

Kirjoittanut Pekka Fredrik Brofeldt

Taistelen Totuuden Sanan puolesta Kristuksessa Jeesuksessa.