Kategoriat
avioliitto

Kompromissia ei syntynyt – Uskolliset piispat pitäytyivät Raamatussa

Mutta luomakunnan alusta Jumala ’on luonut heidät mieheksi ja naiseksi.

Markuksen Evankeliumi 10:6
Lähde: Kirkko ja Kaupunki

Raamattua lukemalla asian ei pitäisi olla epäselvä. Asiasta vaikean tekee sen, jos ei ole hengellistä erottelukykyä ja rohkeutta pitää kiinni Raamatun auktoriteetista. On surullista huomata, että Martti Lutherin aloittama protesti roomalaiskatolisen kirkon harhoja vastaan on unohtunut 500 vuoden aikana suomen Evankelis-Luterilaisen kirkon päämiehiltä melkein kaikilta.

Kirkolliskokous 10.-14.8.2020

Mitä tämä siis tarkoittaa? Suomessa pidettiin Evankelis-Luterilaisen kirkon kirkolliskokous 10.−14.8.2020. Kirkolliskokouksessa käsiteltiin samaa sukupuolta olevien parien avioliittoja. Lopputulos oli se, että vaikka esiteltiin tälläisiä kompromissiratkaisuja, niin yksimielisyyteen ei päästy, koska ilmeisesti jotkut piispat (joita ei nimeltä haluttu mainita) pitivät lujasti kiinni Raamatun totuudesta asian suhteen.

– Näin voisi ajatella, mutta kuten sanottu, kävimme keskustelua ja etsimme monenlaisia vaihtoehtoja. Tämä on nyt lopputulos. Ainakin sanomme erimielisyytemme selvästi auki. Luoma korostaa, että päätyy kirkko mihin ratkaisuun tahansa, erimielisyys avioliittokysymyksestä ei katoa. Piispat toteavatkin lausunnossaan, että jos kirkon ykseys halutaan taata, erimielisyys on pakko hyväksyä.

Lähde: Kirkko ja Kaupunki

Raamattu ei opeta meitä tekemään kompromissia synnin kanssa ja juhlimaan sitä, vaan taistelemaan sitä vastaan.

ette vielä ole verille asti tehneet vastarintaa, taistellessanne syntiä vastaan,

Kirje hebrealaisille 12:4

On lohdullista huomata, että jotkut piispat vielä pitävät kiinni Raamatun sanasta ja opetuksesta avioliitosta. Painostus yhteiskunnan puolelta on valtava, mutta voin vain kuvitella miten voimakasta se painostus mitä oman kirkon sisältä tulee voi ollakkaan. Meidän pitää kuitenkin taistella ja pitää kiinni Raamatun Sanasta ja olla valmiita tukkimaan vastaansanojien suut.

Olisiko Luther tyytyväinen?

Evankelis-Luterilainen kirkko kantaa Lutherin nimeä, tämän uskon sankarin joka oli yksi henkilöistä joka aloitti uskonpuhdistuksen. Uskonpuhdistuksen eli reformaation alkamisvuotena pidetään yleisesti vuotta 1517 jolloin Luther naulasi Wittenbergin kirkon oveen 95 teesiä, ja sen 500-vuotisjuhlaa vietettiin Suomessa ja Saksassa vuonna 2017.

Raamattu-periaate eli Sola Scriptura oli yksi tärkeimmistä teologisista kohdista jota Martti Luther julista roomalaiskatolista kirkkoa vastaan protestanttisen reformaation alkaessa. Mitä mahtaisi olla Luther mieltä Suomen kansankirkosta joka kantaa hänen nimeään?

Sola scriptura -periaate on toinen protestanttisen reformaation pääperiaatteista.

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sola_scriptura

On käsittämätöntä, että Evankelis-Luterilaisen kirkon Helsingin piispa ei tunne tai ymmärrä Sola Scriptura periaatetta vaan mukailee kulttuurin ja ajan hengen näkemyksiä.

Laajasalo muistuttaa tiedotteessaan kannattaneensa kohta 25 vuotta julkisesti samaa sukupuolta olevien parien kirkkovihkimistä. ”Katson, että seksuaalisuus on Jumalan lahja ja homoseksuaalisuus on osa sitä lahjaa. Homoseksuaalisuus ei ole synti, sairaus tai häpeä, homojen syrjiminen sen sijaan on”, piispa kirjoittaa.

Lähde: Kirkko ja Kaupunki

On pöyristyttävää lukea tälläisiä lausuntoja piispalta jonka pitäisi edustaa kristinuskoa ja Raamatun totuutta. Eikö piispa Teemu Laajasalo tunne Jumalan vanhurskasta säädöstä ja hänen sanaansa? Näyttää siltä, että hän ei ymmärrä, että Jumala on muuttumaton (muuttumattomuus on yksi olennainen Jumalan ominaisuus) ja Jumala on ilmaissut mielipiteensä selkeästi homoseksuaalisuudesta sekä Vanhassa, että Uudessa Testamentissa.

Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus

3. Mooseksen kirja 18:22

Sillä minä, Herra, en muutu

Malakia 3:6a

Sentähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin; sillä heidän naispuolensa ovat vaihtaneet luonnollisen yhteyden luonnonvastaiseen; samoin miespuoletkin, luopuen luonnollisesta yhteydestä naispuolen kanssa, ovat kiimoissaan syttyneet toisiinsa ja harjoittaneet, miespuolet miespuolten kanssa, riettautta ja villiintymisestään saaneet itseensä sen palkan, mikä saada piti.
Ja niinkuin heille ei kelvannut pitää kiinni Jumalan tuntemisesta, niin Jumala hylkäsi heidät heidän kelvottoman mielensä valtaan, tekemään sopimattomia. He ovat täynnänsä kaikkea vääryyttä, pahuutta, ahneutta, häijyyttä, täynnä kateutta, murhaa, riitaa, petosta, pahanilkisyyttä; ovat korvaankuiskuttelijoita, panettelijoita, Jumalaa vihaavaisia, väkivaltaisia, ylpeitä, kerskailijoita, pahankeksijöitä, vanhemmilleen tottelemattomia, vailla ymmärrystä, luotettavuutta, rakkautta ja laupeutta; jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka senkaltaisia tekevät, ovat kuoleman ansainneet, eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät.

Paavalin kirje roomalaisille 1:26-32

Raamattu ei ole epäselvä asiassa

Jeesus kehoittaa meitä tekemään parannuksen ja uskomaan Evankeliumin. Se ei tarkoita sitä, että parantelemme itseämme ja hyväksymme synnin. Vaan se tarkoittaa mielen muutosta (Metanoia, μετάνοια) siitä kuka Jeesus Kristus on, ja uskomista häneen ja hänen sanaansa (Raamattu). Usko Herraan Jeesukseen niin sinä pelastut. Tee parannus ja käänny Jumalan puoleen. Raamattu kehoittaa meitä tekemään parannuksen soveliaita hedelmiä jossa kääntymyksemme näkyy, esim näin.

Ettekö tiedä, etteivät vääryydentekijät peri Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät haureelliset eivätkä epäjumalanpalvelijat, eivät avionrikkojat, irstailijat eivätkä homoseksuaalisuuden harjoittajat, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät peri Jumalan valtakuntaa. Tuollaisia jotkut teistäkin olivat, mutta te olette antaneet pestä itsenne, te olette pyhitettyjä ja vanhurskautettuja Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengessä.

Paavalin ensimmäinen kirje korinttolaisille 6:9-11

Niin, tuollaiset asiat kuuluvat uudestisyntymättömälle (ei-uskovalle) ihmiselle. On hyvä tiedostaa, että vaikka olisit syyllistynyt edellä mainittuihin asioihin, niin Jeesuksen Kristuksen sovitustyön tähden voit saada syntisi anteeksi kun teet parannuksen ja uskot häneen.

tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi

Markuksen Evankeliumi 1:15b

Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit jumalallisessa kärsivällisyydessään, osoittaaksensa vanhurskauttaan nykyajassa, sitä, että hän itse on vanhurskas ja vanhurskauttaa sen, jolla on usko Jeesukseen

Paavalin kirje roomalaisille 3:23-26

Kristittyjä kehoitetaan pyhyteen, ei ylpeilyyn tai irstauteen.

Sillä kirjoitettu on: ”Olkaa pyhät, sillä minä olen pyhä”.

1. Pietarin kirje 1:16

Lähde: https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/piispat-eivat-paasseet-yksimielisyyteen-samaa-sukupuolta-olevien-parien-avioliitosta-helsingin-hiippakunnan-papit-voivat-silti-vihkia-vapaasti-toteaa

Kirjoittanut J. V. Snellman

Toimittaja ja sanomalehtimies. Kristitty.