Kategoriat
avioliitto erottelukyky evankelis-luterilainen

Kompromissi Raamatusta on häpeällistä kirkossa

”Piispat väänsivät kaksi vuotta kirkon kannasta homoliittojen vihkimiseen, lopputuloksena oli sekava kompromissi – ”Asian vaikeus kuvastuu hyvin paperissa”, sanoo arkkipiispa” Helsingin Sanomat

Piispat väänsivät kaksi vuotta kirkon kannasta homoliittojen vihkimiseen, lopputuloksena oli sekava kompromissi.

Lähde: Helsingin Sanomat

Mikä on kompromissi?

sopuratkaisu; ratkaisu, jossa tehty myönnytyksiä

Lähde: Wiktionary

Yksinkertaistettuna meillä on joku aihe, josta ollaan täysin erimieltä ja siitä ei keskustelujen kautta päästä yhteisymmärrykseen. Molemmilla osapuolilla on oma näkemys ja mielipide asiasta ja niiden taustalla on motiivi ja argumentit.

Jos molemmat osapuolet ovat vahvoja omassa näkemyksessään, niin kumpikaan osapuoli ei vaihda asian suhteen mieltänsä vaan pysyy omassa kannassaan. Keskustelujen, vuorovaikutuksen ja asian tutkimisen kautta voidaan päätyä pattitilanteeseen, jossa molemmat osapuolet pitävät edelleen kiinni omasta kannastaan.

Jos tilanne jatkuu pitkään, esimerkiksi vuosia, eikä ratkaisu näytä olevan mahdollinen, niin jotkut voivat olla halukkaita lipsumaan omasta kannastaan. Kumpikaan osapuoli ei kuitenkaan ole valmis vaihtamaan täysin mielipidettä. Tässä vaiheessa lähdetään etsimään kompromissia, eli sopuratkaisua, joka voisi kelvata molemmille osapuolille.

Kompromissi avioliittokäsityksessä

Jos kaikkien olisi pakko joustaa, enemmistö piispoista voisi hyväksyä ratkaisun: Kirkko pitää avioliittoa miehen ja naisen välisenä mutta antaa mahdollisuuden kirkolliseen vihkimiseen myös samaa sukupuolta oleville pareille.

Lähde: Helsingin Sanomat

Perjantaina syntynyt päätös oli laiha kompromissi, jonka saattoi nähdä perinteistä avioliittokäsitystä kannattavien kädenojennuksena nykyaikaista ihmiskäsitystä ja seksuaalivähemmistöjen tasavertaisuutta avioliittoasiassa kannattaneiden suuntaan. Joka tapauksessa se oli aikalisä asiaan, jossa kirkko ei vielä kykene muutokseen.

Lähde: Helsingin Sanomat

Tässä näemme, että ilmeisesti laiha kompromissi syntyi. Ne jotka kannattavat perinteistä avioliittokäsitystä tekivät kädenojennuksen vastakkaiselle puolelle. En tarkoita tässä sitä, että kyseessä olisi kaksi eri puoluetta, vaikka kuitenkin äänestykseksi tämä meni kirkolliskokouksessa.

Nykyaikainen ihmiskäsitys ja avioliittokäsitys ilmeisesti on jotain muuta kuin perinteinen. Perinteinen eli miehen ja naisen välinen avioliittokäsitys kumpuaa Raamatusta, luomiskertomuksesta, jossa Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. Jumala kertoi myös, että mies lähtee kotoa pois vanhempien nurkista, ottaa vaimon ja perustaa perheen.

Siksi mies jättäköön isänsä ja äitinsä ja yhtyköön vaimoonsa, ja heistä tulee yksi liha.

1. Mooseksen kirja 2:24

Jumala ei sanonut, että mies jättäköön isänsä ja äitinsä ja yhtyköön mieheensä. Tai nainen jättäköön isänsä ja äitinsä ja yhtyköön vaimoonsa. Itseasissa tälläisiä kehoituksia ei löydä mistään kohdin Raamatusta. Monia sitä vastaan olevia kylläkin löytyy jos on silmät jolla nähdä ja korvat jolla kuulla.

Älä makaa miehenpuolen kanssa, niinkuin naisen kanssa maataan; se on kauhistus

3. Mooseksen kirja 18:22

Maailman kirkko

Asian vaikeus kuvastuu hyvin paperissa”, sanoo arkkipiispa

Lähde: Helsingin Sanomat

Paperilla asia voikin näyttää hyvin vaikealta ja sekavalta. Suosittelen arkkipiispaa paperin sijasta kohdistamaan katseensa Raamattuun, koska siellä tämä asia on kuvattu harvinaisen selkeästi. Raamattua lukemalla tämä asia voi olla ainoastaan vaikeaa ihmisen oman ylpeän syntisen luontonsa kannalta. Lihan mieli on kapinaa Jumalan sanaa vastaan. Nöyrtykäämme Herran Sanan ja tahdon alle ja luopukaamme ylpeydestä ja ihmisviisaudesta.

Kirkko joka näyttää, tuoksuu ja puhuu kuin maailma, eikä julista Evankeliumia niin kuin se on kirjoitettu, ei ole Jeesuksen Kristuksen kirkko. Sillä ei ole mitään annettavaa ja se on kuin mauton suola joka on heitettävä pois. Meitä kristittyjä ei ole käsketty olemaan kameleontteja ja mukautumaan maailmaan, vaan olemaan älykkäitä kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset. Kristittyjen tehtävä on puhua totuutta rakkaudessa ja osoittaa synti synniksi eikä juhlia syntiä.

Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.

Paavalin kirje roomalaisille 12:2

Transformers – Tuhon aikakausi

Raamatussa on myös maininta, että miehen ei pitäisi pukeutua naiseksi tai naisen mieheksi. Eli meidän ei kuulu ylpeillä sillä ja julkisesti kannustaa miehiä pukeutumaan tissiliiveihin ja naisten pikkuhousuihin jos heistä siltä tuntuu. Tämä ei suoraan liity samaa sukupuolta olevien avioliittoon, mutta kuitenkin se itse asiassa menee hyvin läheltä. Jos meillä ei ole Raamatullinen käsitys avioliitosta ja meidän auktoriteettimme ei ole Raamattu, niin ei ole johdonmukaista evätä miestä pukeutumasta morsiusmekkoon ja menemästä kirkossa naimisiin naisen kanssa joka sanoo möreällä äänellä olevansa oikeasti mies, mutta sattui syntymään väärään ruumiseen.

Tällainen väärään ruumiseen syntyminen ja ruumiissa vankina oleminen on gnostilaista harhaoppia. On surullista, että samat harhaopit nostavat uudelleen päätään kristittyjen keskuudessa, vaikka ne apostolien toimesta Pyhän Hengen innoittamina kumottiin ja kirjoitettiin meille ylös Raamattuun.

Nainen ei saa pitää yllään miehen varusteita eikä mies saa pukeutua naisen vaatteisiin, sillä jokainen, joka niin tekee, on iljetys Herralle , sinun Jumalallesi.

Mooseksen kirja 22:5

Kaikille kristityille kehoitan pitäytymään yksin Raamatussa.

Sola scriptura -periaate on toinen protestanttisen reformaation pääperiaatteista.

Lähde: https://fi.wikipedia.org/wiki/Sola_scriptura

Ja muita kehoitan tekemään parannuksen ja uskomaan Evankeliumin Hyvät Uutiset.

  • Lähdeluettelo:
  • https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006595932.html
  • https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005685069.html

Kirjoittanut J. V. Snellman

Toimittaja ja sanomalehtimies. Kristitty.