Kategoriat
erottelukyky evankelis-luterilainen jooga

Mari Leppänen – Erilaisuus avartaa

Itse henkilökohtaisesti toivoisin, että kirkossa voitaisiin vihkiä kaikki parit, jotka sitä haluavat. Ymmärrys ihmisten seksuaalisuudesta on muuttunut, homous ei ole sairaus eikä syntiä. – Mari Leppänen

Lestadiolaisuus on minun hengellinen äidinkieli ja koti, mutta nykyään koen edustavani avaraa kristillisyyttä, joka arvostaa tavallista arkista hengellisyyttä.

Lähde: Yle.fi – Mari Leppänen

Erilaisuus avartaa

Tämän kertainen kirjoituksemme käsittelee lyhyesti Ylen sivuilla olevaa kirjoitusta Mari Leppäsestä, lestadiolaistaustaisesta naispapista joka sanoo tietävänsä mihin on ryhtymässä, jos tulee valituksi piispaksi. Minua henkilökohtaisesti hirvittää mihin hän on ryhtymässä ja on jo ryhtynyt, koska Mari Leppänen on selkeästi luopunut Raamatun arvovallasta.

– Itse henkilökohtaisesti toivoisin, että kirkossa voitaisiin vihkiä kaikki parit, jotka sitä haluavat. Ymmärrys ihmisten seksuaalisuudesta on muuttunut, homous ei ole sairaus eikä syntiä.

Lähde: Yle.fi – Mari Leppänen

Paremman maailman puolesta

Lähde: Yle.fi – Mari Leppänen

Hiljaisuuden jooga ® on sairaalapappi, joogaopettaja Heli Harjunpään kehittämä kristillisen joogan muoto, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys.

lähde: Hiljaisuuden Ystävät

Hiljaisuuden ystävät ovat toimituksellemme jo entuudestaan tuttu yhdistys. Heillä näyttää olevan yhteistä Jooga, mystiikka, ikonit ja huono ymmärrys Raamatusta. Joogasta ei kuitenkaan saada kristillistä pitämällä joogamaton vieressä Jeesuksen kuvaa eli ikonia.

Sieltä löytyi voima toimia paremman maailman puolesta, oikeudenmukaisuuden nälkä ja jano. Halu nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ääniä, jotka muuten jäisivät piiloon.

Lähde: Yle.fi – Mari Leppänen

Hiljaisuuden ystävistä löytyi Marin mukaan voima. Voima toimia paremman maailman puolesta. Halu nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ääniä, jotka muuten jäisivät piiloon. Mutta mikä on tämä voima mikä sieltä löytyi? Antaako tämä voima halun ja tahdon maalata mystisiä ikoneita, harrastaa meditaatiota ja joogaa? Antaako tämä voima sellaista uuutta ymmärrystä Raamatusta, että homoseksuaalisuus ei ole syntiä tai naiset voivat olla seurakunnan kaitsijoita?

Ettekö tiedä, etteivät vääryydentekijät peri Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö. Eivät haureelliset eivätkä epäjumalanpalvelijat, eivät avionrikkojat, irstailijat eivätkä homoseksuaalisuuden harjoittajat, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät peri Jumalan valtakuntaa. Tuollaisia jotkut teistäkin olivat, mutta te olette antaneet pestä itsenne, te olette pyhitettyjä ja vanhurskautettuja Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengessä.

Paavalin ensimmäinen kirje korinttolaisille 6:9-11

Voidaan oikeutetusti kysyä onko tämä voima Jumalasta? Pyhä Henki ei anna Raamatun Sanan vastaista kehoitusta ja ymmärrystä. Sellainen voima joka kehoittaa ja rohkaisee toimimaan Jumalan sanan vastaisesti ei ole Jumalasta.

Mystiset Ihmeitä tekevät ikonit

Lähde: Yle.fi – Mari Leppänen

Ortodoksisessa kirkossa jokaista siunattua ikonia pidetään potentiaalisesti ihmeitätekevänä. Ikonille osoitetaan kunnioitusta, koska siinä kuvatun pyhän uskotaan olevan läsnä kuvissa. Ihmetekojen uskotaan osoittavan pyhän läsnäolon erityisen selvästi näissä kuvissa.

Lähde: Wikipedia – Ikoni

Tässä näyttää olevan hivenen sellaisia piirteitä, että ollaan koko ikä kasvettu melko suljetussa ja sisäänpään kääntyneessä yhteisössä, josta ”vapautumisen” jälkeen ”kaikki käy” eli otetaan hieman sieltä sun täältä kunhan se jollain tavalla ei liika resonoi saadun kristillisen kasvatuksen kanssa. Ikonit ja mystiikka ortodoksisuudesta, perinteet lestadiolaisuudesta, naispappeus ja homouden synnin kannatus liberaalista luterilaisuudesta, Jooga hindulaisuudesta ja meditaatiota budhalaisuudesta.

Raamattu opettaa selkeästi, että homoseksuaalisuus on syntiä, ikonit eivät tee ihmeitä, jooga on epäjumalanpalvelusta ja meidän ei tule tyhjentyä budhalaisella meditaatiolla vaan täyttyä Pyhästä hengestä.

Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä

Paavalin kirje efesolaisille 5:18
  • Lähdeluettelo:
  • https://yle.fi/uutiset/3-11650570
  • https://www.hiljaisuudenystavat.fi/mita-on-hiljaisuuden-jooga/

Kirjoittanut J. V. Snellman

Toimittaja ja sanomalehtimies. Kristitty.